Ontstaansgeschiedenis van Bakker & Co

Ontstaansgeschiedenis Bakker & Co: al bijna 100 jaar een familiebedrijf

Bakker & Co is een van oorsprong Nederlands familiebedrijf dat al bijna 100 jaar bestaat. In 1925 startten twee broers het bedrijf Bakker & Co in Scheveningen als leverancier van aandrijfkoppelingen en staaldraadkabels. Het doorstond de crisis- en oorlogstijd, maar splitste in 1953 omdat het zich wilde herpositioneren. De staalactiviteiten verhuisden naar Rotterdam, de aandrijf-, meet- en pompactiviteiten bleven als Bakker & Co in de toenmalige locatie in Voorburg.

 

Het Rotterdamse bedrijf kreeg de naam Unistaal en al in 1958 volgde Bakker & Co naar de Schiedamsedijk in het industriële Rotterdam. In 1960 nam Wim Jongbloed, de vader van de huidige directeur en eigenaar Jan-Willem Jongbloed, de Rotterdamse bedrijven over van zijn oom Jan Bakker. Het bedrijf floreerde en specialiseerde zich in klantspecifieke oplossingen voor de hoogwaardige industriële productie, zoals staal, raffinage, chemie, machinebouw en meteorologie.

 

In 1980 verhuisde het bedrijf wegens groei en uitbreiding van de onderhoudsdiensten naar de huidige locatie in Zwijndrecht. In 1990 nam Jan-Willem Jongbloed het bedrijf over. Vanaf die tijd werd het marktgebied in 1994 uitgebreid met een vestiging in het Belgische Wilrijk-Antwerpen en werden de reparatie- en onderhoudsdiensten vergroot vanaf 1997.

 

Na bijna 100 jaar is Bakker & Co een modern en dynamisch bedrijf. Onze geëngineerde klantspecifieke oplossingen zorgen ervoor dat state-of-the-art-techniek passend in actuele bedrijfsmodellen onze klanten laten produceren zonder zorgen. Langetermijnrelaties met klanten en leveranciers – waarvan twee het huidige Pfeifer Drako (staaldraadkabel) en RegalRexnord (aandrijfkoppelingen) – blijven met steeds nieuwe en actuele technische inzichten de basis voor technische creativiteit en de beste oplossingen.